maanantai 20. helmikuuta 2017

#6 VaVa ja kansainväliset leirit

Jo lippukuntamme perustamisesta lähtien on monen moni vavalainen päässyt osallistumaan myös ulkomaille kansainvälisille leireille. Suurimmille World Jamboree -leireille on osallistuttu ja matkakohteena on voinut olla esimerkiksi Japani tai Australia.

Vuoden 1988 Vavaxissa haastatellaan lippukuntalaistamme, joka on osallistunut Australiaan 16th World Jamboree -leirille. Leirillä on päässyt esimerkiksi surffaamaan, vuorikiipeilemään ja tekemään nahkatöitä. Leiri oli suunnattu pojille ja leirillä olikin vain 2000 tyttöä 14 500 leiriläisestä. Kaikki aktiviteetit oli siis suunniteltu pojille. Yksi mieleenpainuva aktiviteetti oli ollut "challenge valley", joka oli armeijan käyttämä harjoitusrata. Radalla möyrittiin mudassa, kiivettin ja juostiin. "Australialaisten mielestä se oli "Great fun!"" kertoo Leena Eronen.


Vuoden 1993 Vavaxissa kaksi lippukuntalaistamme kertoo partioleiristään Saksassa. "Erikoisuutena leirillä oli se, että se sijaitsi sodan aikaisella lentokentällä, jonka vanhan betonin päällä oli nurmikko. Ikuisesta sateesta ja kuudestatuhannesta jalkaparista johtuen se muuttui tietysti mudaksi, jossa sitten uitiin oikein tosissamme" kertoo Kalle Soininen. 

Leirin ilmoittautumisessa oli myös käynyt moka, joten koko leirin aikana kahdella vavalaisella ei ollut oikein mitään järjestettyä ohjelmaa. "Päiväohjelma oli hyvin paljon omasta toimeliaisuudesta kiinni; olisimme tietysti voineet osallistua ryhmävaihtoon, mutta miten olisimme kahdestaan keksineet ohjelmaa 20:lle siansaksaa mongertavalle tanskalaiselle. Joten ohjelmamme koostui pyöräretkistä lähikaupunkiin (lämmin suihku)."

Leirillä oli järjestetty vierailupäivää, vaan sinne sai tulla vierailemaan silloin kun halusi. Myös muut leirin tavat ihmetyttivät: "Leiriläisitäkään ei oltu kiinnostuneita; heillä ei ollut minun nimeänikään (ilmoittautumiseni oli tapahtunut nimellä "Mikon kaveri"). Kukaan ei ollut kiinnostunut siitä mitä teit, jos ilmestyit aamiaiselle niin hyvä, jos et niin ei se mitään." 

Saksan leiri oli kuitenkin hyvä kokemus ja leirille lähtisi mielellään uudestaan.